Οδηγίες για Covid-19 στο ιατρείοΟδηγίες για Covid-19 στο ιατρείο

Η επίσκεψη στο ιατρείο θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τα ραντεβού για την επίσκεψη ρουτίνας (παρακολούθηση ανάπτυξης και εμβολιασμού) θα πραγματοποιούνται μόνο αν είναι απαραίτητο (νεογνά και βρέφη) κάθε Τρίτη και Πέμπτη από το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Στις συγκεκριμένες μέρες και ώρες δεν θα εξετάζονται παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης.

ΓΙΑ ασθενείς με πυρετό, βήχα και ιστορικό επαφής με άτομο που έχει ταξιδέψει σε περιοχές με κρούσματα ή πάσχει από Covid-19 θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ΕΟΔΥ στο 1135. (Διαβάστε εδώ τον ορισμό του κρούσματος από τον ΕΟΔΥ).

Ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης χωρίς ιστορικό επαφής με ύποπτο κρούσμα θα εξετάζονται στο ιατρείο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα. Επίσης Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα μετά τις 7.

Σε κάθε ραντεβού θα τηρείται προκαθορισμένη ώρα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αν για κάποιον λόγο βρεθούν στην αίθουσα αναμονής 2 παιδιά, τότε ένα από αυτά θα πρέπει να περιμένει στην αίθουσα θηλασμού (δεύτερο χώρο αναμονής).

Κατά την είσοδο στον χώρο του ιατρείου βάλτε ικανή ποσότητα αντισηπτικού που έχει στην αίθουσα αναμονής κα τρίψτε καλά τα χέρια σας.

Κρατήστε το παιδί στην αγκαλιά σας και βεβαιωθείτε ότι δεν ακουμπάει αντικείμενα και επιφάνειες του ιατρείου.

Από τον χώρο έχουν απομακρυνθεί όλα τα παιχνίδια, βιβλία και άλλα αντικείμενα που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για τη μετάδοση του ιού.

Ο χώρος του ιατρείου θα αερίζεται επαρκώς. Παρακαλώ μην κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα αν τα βρίσκετε ανοιχτά.

Ο γιατρός κατά την εξέταση θα φοράει ποδιά, μάσκα και γάντια. Μετά από κάθε ασθενή ο εξοπλισμός απολυμαίνεται.

Ενημερωθείτε από επίσημες πηγές για τον κορωνοϊό όπως:

ΕΟΔΥ

Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  (ξεχωριστή σελίδα για την άμεση ενημέρωση του κοινού για τον Covid-19)

Τον λογαριασμό του ιατρείου σε Facebook και Instagram (Παιδίατρος Βικτωρία Κούγια)