Τι προσφέρει ο θηλασμός στη μητέρα;Τι προσφέρει ο θηλασμός στη μητέρα;

Συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της μητέρας

Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού βοηθούν να γίνει ταχύτερη παλινδρόμηση της μήτρας και  να μειωθεί η απώλεια αίματος μετά τον τοκετό.

Επίσης, φέρνουν στην μητέρα αίσθημα ευφορίας και χαλάρωσης, βελτιώνουν την ψυχική της ηρεμία και την προστατεύουν από επιλόχεια κατάθλιψη

Ακόμα ο θηλασμός βοηθά στο να χαθούν πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης

Μελέτες αποδεικνύουν ότι γυναίκες που θήλασαν έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν οστεοπόρωση, καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Είναι μια φυσική μέθοδος αντισύλληψης

Ο αποκλειστικός θηλασμός προσφέρει φυσική αντισύλληψη. Υπολογίζεται ότι τους πρώτους 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού το ποσοστό αντισύλληψης κυμαίνεται στο 98%

Προάγει το δεσμό μεταξύ μητέρας και βρέφους

Με τη διαδικασία του θηλασμού η μητέρα και το βρέφος αναπτύσσουν και ισχυροποιούν τους  δεσμούς ανάμεσά τους. Οι περισσότερες θηλάζουσες μητέρες αισθάνονται πιο προστατευτικές απέναντι στα παιδιά τους και πιο σίγουρες με τον εαυτό τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν με τη φροντίδα του παιδιού τους.

 Οικονομία και ευκολία

Το μητρικό γάλα δε χρειάζεται καμία προετοιμασία. Είναι φρέσκο, χωρίς παθογόνους μικροοργανισμούς, βρίσκεται σε σωστή θερμοκρασία και δεν κοστίζει. Επομένως με το θηλασμό η μητέρα εξοικονομεί χρόνο (δε χρειάζεται να πλύνει, να βράσει, να αποστειρώσει )και χρήματα τα οποία μπορεί να διαθέσει για τον εαυτό της ή για άλλες ανάγκες του μωρού.