Πώς προστατευόμαστε από τα μικρόβια;Πώς προστατευόμαστε από τα μικρόβια;

Με ρωτάτε συχνά πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τις ιώσεις και τις διάφορες λοιμώξεις. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τα μικρόβια! Όσο κι αν ακούγεται κλισέ είναι η πιο σημαντική συμβουλή, καθώς το 80% των ιώσεων μεταδίδονται με την επαφή.

ℹ️Ο καθαρισμός των χεριών μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση των μικροβίων, ακόμη και εκείνων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

ℹ️Το 80% των ιώσεων μεταδίδονται με την επαφή. Αγγίζοντας τα μολυσμένα αντικείμενα μεταφέρουμε τα μικρόβια στο πρόσωπό, τη μύτη και το στόμα και έτσι αρρωσταίνουμε.

ℹ️Το σωστό πλύσιμο πρέπει να διαρκεί 20 δευτερόλεπτα και το κοινό σαπούνι είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα αντιβακτηριακά σαπούνια. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, η χρήση αντιμικροβιακών τζελ θα κάνει τη δουλειά, με καλό τρίψιμο για 20 δευτερόλεπτα.

Το Εθνικό Κέντρο Εποπτείας Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων της Γερμανίας εκτιμά πως το 20% με 30% των περιπτώσεων κρυολογήματος και διάρροιας θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής των χεριών.

Πολλές έρευνες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς αποδεικνύουν πως όσο πιο νωρίς μαθαίνουν τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους πριν από το φαγητό και μετά την τουαλέτα τόσο λιγότερο αρρωσταίνουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι λοιπόν να πλένουμε συχνά και σωστά τα χέρια μας.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για την προστασία από τις ιώσεις πατήσε εδώ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την 5η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών. Η ημερομηνία 5/5 συμβολίζει δυο παλάμες με πέντε δάχτυλα. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία.

  • Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ένας στους 10 ασθενείς μπορεί να εμφανίσει λοίμωξη που συνδέεται με τη νοσηλεία του.
  • Το ένα τρίτο των περιπτώσεων θα μπορούσε να αποφευχθεί μέσω της σωστής υγιεινής των χεριών.